U Novom Sadu otvoren festival nacionalnih kuhinja “Taste of Planet”

0
59

Festival nacionalnih kuhinja pod nazivom “Taste of Planet” otvoren je na platou ispred tržnog centra Promenada u Novom Sadu.

„Taste of Planet“ je festival nacionalnih kuhinja u okviru kojeg se svakog dana predstavlja po jedna strana ambasada sa jelima karakterističnim za tu zemlju. Tokom trajanja manifestacije Novosađani i gosti glavnog grada Vojvodine imaće priliku da probaju specijalitete različitih nacionalnih kuhinja, upoznaju kulturnu baštinu tih zemalja, kao i da uživaju u njihovoj tradicionalnoj i savremenoj muzici. Nešto više o festivalu rekla je Ivana Reinac, koordinator festivala.

Podršku festivalu Taste of Planet pružio je i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam ispred kojeg se obratio podsekretar Slavoljub Arsenijević.Kao i ranijih godina festival je počeo predstavljanjem srpske kuhinje, dok je otvoren uz pratnju umetničkog društva „Folklorika“. Festival nacionalnih kuhinja predstavlja Novosađanima svake godine različite zemlje kroz njihove glavne specijalitete ali i kroz druga karakteristična obeležja nacije koja se taj dan predstavljaju. Svaki dan posetioce čeka neka druga zemlja, od nama bliskih država do onih geografski dalekih. Festival će trajati u Novom Sadu narednih sedam dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here