Dragoslav Bokan – Dve strategije hrvatske vlasti kako bi sačuvala nezavisnost države

0
122

Komentarišući izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da Hrvatska neće učestvovati u obuci ukrajinskih vojnika, predsednik Instituta za nacionalnu strategiju Dragoslav Bokan je rekao da postoje dva modela strategije hrvatske vlasti, Milanovićeva i Plenkovićeva, uz pomoć kojih grade srednju liniju kako bi sačuvali nezavisnu državu Hrvatsku.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović ponovio je stav da Hrvatska neće učestvovati u obuci ukrajinskih vojnika, jer on to kao vrhovni komandant neće dozvoliti i poručio da “hrvatski vojnici nisu obučeni da bi vodili tuđe ratove”.  „Ovaj rat nije u našem dvorištu. Ukrajina je zemlja u ratu. Ja neću dopustiti da šačica šarlatana, kojima su samo njihovi interesi bitni, Hrvatsku uvlači u bilo šta osim u ono što je potrebno. Ja ovde branim hrvatsku mladost“ – rekao je Milanović. Kako ocenjuje ovu izjavu predsednika Hrvatske pitali smo Dragoslava Bokana.

Ponašamo se civilizovano i to je sve”, rekao je hrvatski predsednik Milanović i dodao da ako ovo kod njih nije rat, onda ni Hrvatska nije bila u ratu”. „Ovaj rat nije nikad objavljen, ali je rat koji je vojnički izazvala Rusija, a Zapad se formirao u svemu osim u tome da šalju ljude”, rekao je Milanović povodom pisanja Politike da se Hrvatska ponudila da bude domaćin obuke ukrajinskih vojnika. Ponovio je da dok je on vrhovni komandant Hrvatska u ovom ratu neće učestvovati.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here