Bratislav Gašić preuzeo dužnost od Aleksandra Vulina

0
48

Svečanom primopredajom, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić preuzeo je dužnost od dosadašnjeg ministra Aleksandra Vulina.

„Velika mi je čast što preuzimam dužnost ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije. Istovremeno, osećam ogromnu odgovornost kako prema pripadnicima Ministarstva, tako i prema građanima naše zemlje. Tim pre ako se ima u vidu koliko je značajna uloga Ministarstva na planu očuvanja nacionalne bezbednosti Republike Srbije, te sa kakvim pretnjama i rizicima se suočavamo u ovom trenutku, ali i šta nas čeka u budućnosti“ rekao je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić na svečanoj primopredaji dužnosti i dodao „Dozvolite mi da se pre svega zahvalim gospodinu Vulinu na uspešnom vođenju Ministarstva i na zapaženim i značajnim rezultatima koje je postigao kao ministar zajedno sa svima vama. Posebno da se zahvalim na iskrenoj i kvalitetnoj saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, koja je omogućila da se uspešno realizuje veliki broj složenih i teških akcija, čime su efikasno presečene kriminalne aktivnosti velikog broja grupa i pojedinaca po načinu delovanja i brutalnosti do sada neviđenih na ovom prostoru“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Gašić. Kako je istakao, njegov ultimativni cilj jeste postizanje još bolje reputacije MUP-a i jačanje poverenja građana u rad pripadnika ovog ministarstva.

Odlazeći ministar Vulin rekao je da mu je bila čast da vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova u prethodne dve godine i naglasio da čvrsto veruje u to da će ministar Gašić dodatno unaprediti MUP i voditi ga do pobede.„Bila mi je čast što sam imao priliku da sa vama delim hleb u protekle dve godine, da delim i nadu, da delim i brigu i što verujem da smo u protekle dve godine pokazali da je promena nabolje moguća i da je moguće raditi za Srbiju, raditi za srpski narod bez obzira gde on živi, a ne prestati služiti idealu prava i pravde. Vi od danas radite sa Bratislavom Gašićem, sa čovekom u čiju hrabrost, dostojanstvo i patriotizam niko od vas ne sumnja, a moći će od njega puno da nauči. Iskreno sam ponosan što on dolazi na ovo mesto i što kontinuitet borbe za srpski narod neće prestati u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Hoću da znate da vreme koje smo proveli zajedno je vreme koje će se u istoriji srpske policije upisati kao vreme časti, kao vreme napretka, kao vreme pobeda“, rekao je Vulin. „Nismo obrukali zastavu, nismo obrukali zemlju, nismo obrukali Ministarstvo, i oni koji dolaze iza nas imaju priliku da rade bolje, da rade hrabrije, da rade pametnije, ali samo jedno ne mogu – da više vole Srbiju od nas, samo u tome nikom ne dam ispred sebe“, istakao je Vulin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here