Ministar Vučević obišao Generalštab Vojske Srbije

0
69

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević posetio je danas Generalštab Vojske Srbije, prvi put po stupanju na novu dužnost. Ministra Vučevića ispred počasnog stroja Garde dočekao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sa članovima Kolegijuma.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović poželeo je ministru odbrane Milošu Vučeviću uspeh u obavljanju nove funkcije, a potom mu je predstavio organizaciju i osnovne zadatke Vojske Srbije, kao i starešine na ključnim rukovodećim i komandnim dužnostima u našoj Vojsci. General Mojsilović obavestio je ministra Vučevića o bezbednosnoj situaciji i stanju operativnih sposobnosti Vojske koje u potpunosti obezbeđuje izvršenje svih dodeljenih misija i zadataka. Ministar Vučević izjavio je nakon sastanka da niko ne treba da ima dilemu da će se nastaviti sa opremanjem i naoružavanjem naše Vojske i poboljšavanjem standarda njenih pripadnika tako da ona bude snažan, odvraćajući faktor za sve koji ne žele dobro Republici Srbiji.

Ministar Vučević iskoristio je priliku da pripadnicima roda Oklopnih jedinica čestita njihov Dan 31. oktobar i poručio im da nastave da čuvaju slavnu tradiciju prethodnika koji su uvek bili na visini zadatka i na usluzi svojoj otadžbini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here