Miodrag Zarković – Nemoralno je razmišljati o uvođenju sankcija Rusiji

0
58

Uvođenje sankcija Rusiji bi bilo pre svega nemoralan čin jer Rusija nikako nije gora od dve sukobljene strane, istakao je novinar Miodrag Zarković.

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da na Zapadu mora da postoji “minimalno razumevanja” za stav Srbije o neuvođenju sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu. Brnabić je novinarima u Vladi Srbije rekla da se “bez obzira na pritiske i razgovore” zahvaljuje svima koji imaju razumevanja i što, kako je naglasila, ” Srbija nema konsekvence” zbog neuvođenja sankcija Rusiji. “I ja mislim da je to fer odnos”, kazala je Brnabić. Šta misli o uvođenju sankcija Rusiji pitali smo Miodraga Zarkovića.

Brnabić je rekla i da se Srbija pridružila “svim deklaracijama i rezolucijam UN i EU koje osuđuju napad od strane Rusije na Ukrajinu”. Podsetila je da je Srbija “jasno rekla da neće priznati rezulate refenrenduma u četiri oblasti u okviru Ukrajine” i da se, kako je kazala, Beograd jedino nije pridružilo sankcijama protiv Rusije. Po njenim rečima, Beograd nije uveo sankciji Rusiji jer je Srbija u specifičnoj situaciju “koju svi moraju da razumeju”. Ona je u razloge za neuvođenje sankcija Rusiji ubrojala to što narod u Srbiji “generalno nije za sankcije” i zbog, kako je dodala, “otimanja” dela teritorije Srbije – Kosova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here