Akcije dobrovoljnog davanja krvi u Zrenjaninu tokom novembra

0
52

Crveni krst Zrenjanin u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine tokom novembra organizuje četiri redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Crveni krst Zrenjanin u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine tokom novembra organizovaće četiri redovne akcije dobrovoljnog davanja krvi u sledećim terminima: u četvrtak, 3. novembra u Mesnoj zajednici ,,Dositej Obradović”, od 9 do 13 časova, a potom 10, 17. i 24. novembra u prostorijama mesnih zajednica na Bagljašu od 8 do 12 časova. Zalihe krvi već duži vremenski period izuzetno su niske, a iz Crvenog krsta Zrenjanin poručuju da ne smemo zaboraviti da krv nema alternativu, i da postoje oni kojima je neophodna bez obzira na sve.

Kontinuirano snabdevanje komponentama krvi je neophodno kako bi u svakom trenutku bilo dovoljno krvi za hitne i vanredne situacije, vitalno ugrožene pacijente, za terapiju onkoloških bolesnika kao i planirane hirurške intervencije. Crveni krst Zrenjanin apeluje na sugrađane da nastave tradiciju humanosti i odazivaju se na akcije dobrovoljnog davanja krvi u što većem broju, jer će samo zajedničkim angažovanjem biti obezbeđen kontinuirani priliv jedinica krvi za sve pacijente i krv će uvek čekati pacijente, a ne pacijenti krv. Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju svi zdravi sugrađani, koji imaju između 18 i 65 godina života i više od 50 kg težine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here