Dačić i Čen Bo o unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i Kine

0
64

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo o unapređenju bilateralnih odnosa i aktuelnim geopolitičkim pitanjima.

Ambasadorka Kine Čen Bo je prilikom sastanka sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem šefu srpske diplomatije uručila čestitku ministra spoljnih poslova NR Kine Vang Jia povodom njegovog nedavnog stupanja na novu dužnost, i izrazila nadu da će se dosadašnja uspešna saradnja nastaviti na svim nivoima. Dačić je ukazao na kontinuirano jačanje prijateljskih odnosa dveju  zemalja, dodajući da se nada nastavku političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou i strateškog partnerstva između Srbije i Kine. On je takođe preneo čestitke povodom uspešno održanog 20. kongresa Komunističke partije Kine i reizbora predsednika Si Đinpinga na funkciju sekretara partije, navodeći da se nada skoroj realizaciji posete predsednika Si Đinpinga Srbiji.

Prvi potpredsednik Vlade je ponovio zahvalnost na podršci NR Kine u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, posebno unutar Ujedinjenih nacija i drugih međunarodnih organizacija, kao i očekivanje da će ta podrška, koja je od vitalnog značaja za Srbiju, biti nastavljena u istom duhu. Sagovornici su postigli saglasnost o tome da je jedan od glavnih prioriteta svestrani razvoj ekonomske saradnje dveju zemalja, kroz unapređenje trgovinske razmene, priliv novih kineskih investicija i rast našeg izvoza u NR Kinu, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here