Milan St. Protić – Nemoguće je u predvideti kraj rata u Ukrajini

0
37

Nemoguće je u ovom trenutku predvideti kraj rata u Ukrajini ali ne bih voleo da pobede oni koji nisu u pravu izjavio je istoričar Milan St. Protić.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je trupe da uzimaju što više ruskih zarobljenika i poručio da će to olakšati oslobađanje ukrajinskih vojnika koje drži Rusija. Zelenski je to izjavio nekoliko sati nakon što su dve strane izvršile jednu od najvećih razmena zatvorenika do sada, razmenivši ukupno 218 pritvorenika, uključujući 108 Ukrajinki. Kako komentariše dešavanja u Ukrajini da li se sukobu nazire kraji pitali smo istoričara i diplomatu Milana St. Protića.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je nakon sastanka sa predsednikom Vladimirom Putinom da su aktivnosti vezane za delimičnu mobilizaciju u Rusiji završene. Poručio je i da će svi koji učestvuju u borbenim operacijama u Ukrajini dobiti status veterana. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izrazio je sumnju u saopštenje Rusije da je njena delimična mobilizacija završena i saopštio da loši rezultati ruskih snaga na frontu znače da će Moskvi biti potrebno više ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here