Ivan Pajović – Ivica Dačić je univerzalni ministar za sve

0
49

Ivica Dačić je univerzalni ministar za sve, rekao je doktor ekonomskih nauka Ivan Pajović komentarišući izbor Ivice Dačića na mesto ministra spoljnih poslova.

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je u Beogradu da mu je drago što je formirana nova vlada Srbije, jer postoji mnogo pitanja na kojima dve države treba da rade zajedno, kako spoljnopolitičkih tako i u oblastima energetike u kojima imaju puno zajedničkih interesa.  „Raduje me što Srbija ima novog ministra spoljnih poslova jer postoji mnogo tema o kojima treba da razgovaramo“, rekao je Hil. Da li će Ivica Dačić bolje obavljati funkciju ministra spoljnih poslova nego Nikola Selaković pitali smo doktora ekonomskih nauka Ivana Pajovića.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić osvrnuo se na svoj povratak u resor spoljnih poslova i niz najaktuelnijih spoljnopolitičkih tema, podvukavši da će sa velikom dozom odgovornosti i posvećenosti pristupiti vršenju svoje ministarske dužnosti, te da je linija koja razdvaja spoljnu od unutrašnje politike sve tanja. Povodom najava da će 3. novembra biti pokrenuta procedura za ulazak takozvanog „Kosova“ u Savet Evrope, ministar je upozorio da se Srbija bori da do toga ne dođe, da je borba teška, a ishod neizvestan, budući da nam brojevi ne idu u prilog, jer je u Evropi najveća koncentracija zemalja koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost takozvanog „Kosova“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here