Dragoslav Bokan – Rusija brani svoj narod i to dovodi do vojne operacije

0
167

Komentarišući dešavanja u Ukrajini, predsednik Instituta za nacionalnu strategiju Dragoslav Bokan je rekao da Rusija brani svoj narod,a u toj odbrani se dešavaju reakcije koje dovode do vojne operacije koja ide linijom realnog sukoba.

Nedugo nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin proglasio ratno stanje u četiri regije, za koje Moskva tvrdi da su  deo Rusije, stigla je i prva reakcija iz Ukrajine. Mihajlo Podoljak, savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, smatra da to neće ništa promeniti za Ukrajinu. „Uvođenje „ratnog stanja“ na okupiranim teritorijama treba smatrati samo kao pseudo-legalizaciju pljačke ukrajinske imovine kroz još jedno ‘pregrupisavanje‘. Ovo ne menja ništa za Ukrajinu. Nastavljamo s oslobađanjem i deokupacijom naših teritorija“, objavio je Podoljak. Kako komentariše dešavanja u Ukrajini pitali smo Dragoslava Bokana.

Rusija je 24. februara započela invaziju na Ukrajinu. Od tada je ubijeno na hiljade ljudi, milioni su raseljeni, uništeni su ukrajinski gradovi, a globalna ekonomija je uzdrmana. Predsednik Rusije Vladimir Putin nedavno je izjavio da se nalazimo na istorijskoj prekretnici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here