Mirović – Vojvođanskim izdavačima još snažnija podrška Pokrajinske vlade

0
61

Predsednik Pokrajinske vlade primio je danas predstavnike izdavačkih kuća iz Vojvodine, među kojima su bili i „Prometej“ i „Pravoslavna reč“, koji su proglašeni, ravnopravno, za izdavača godine na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga.

Uz podršku Pokrajinske vlade izdavačke kuće „Prometej“ i „Pravoslavna reč“ su tokom ove godine, između ostalog, objavile sabrana dela akademika Dejana Medakovića, akademika Vasilija Krestića i akademika Milorada Ekmečića zbog čega su, odlukom žirija, proglašene za izdavača godine na 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Za njih i predstavnike drugih izdavačkih kuća iz Vojvodine danas je organizovan prijemu Pokrajinskoj vladi.

Sastanku su prisustvovali predstavnici izdavačkih kuća „Akademska knjiga“ iz Novog Sada, „Agora“ iz Zrenjanina, „Izdavačka knjižarnica Zoran Stojanović“ i „Solaris“ iz Novog Sada, „Partizanska knjiga“ iz Kikinde i Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa. Sastanku je prisustvovala i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here