Vučić prisustvovao združenoj vežbi Vojske Srbije „Manevri 2022“

0
102

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas združenoj vežbi Vojske Srbije MANEVRI 2022 i poručio da država mora da se posveti sama sebi i da proizvodi dovoljno oružja, oruđa i municije, te istakao da je Srbija slobodarska i slobodoljubiva zemlja koja ispunjava samo naloge svojih građana.

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas na poligonu “Pasuljanske livade” delu aktivnosti združene vežbe „Manevri 2022“ u okviru kojih se realizuje provera obučenosti rezervnog sastava 3. brigade Kopnene vojske. Predsednik Vučić je zajedno sa potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane Milošem Vučevićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem imao priliku da se uveri u visok nivo osposobljenosti profesionalnih pripadnika Vojske i lica iz rezervnog sastava u izvršenju bojevih gađanja naoružanjem pešadije, artiljerije i oklopnih jedinica kao i iz sredstava iz razvojnog programa naše namenske industrije.

Predsednik Republike danas je obišao više radnih tačaka na kojima su aktivni i rezervni pripadnici 3. brigade KoV prikazali segmente vatrene obuke i uspešno izvršili niz gađanja. Nakon prikaza naoružanja sa bojevim gađanjem, predsednik Vučić obišao je i statički prikaz sredstava naoružanja i vojne opreme iz domaće proizvodnje, a zatim održao sastanak sa predstavnicima namenske industrije.

Vežbovne aktivnosti snaga Vojske Srbije u okviru združene vežbe „Manevri 2022“ realizovaće se do 6. novembra i imaju za cilj dalje unapređenje sposobnosti komandi i jedinica za planiranje i izvođenje operacija, kao i proveru borbene gotovosti za odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost Republike Srbije. Na vežbi učestvuje i deo rezervnog sastava Vojske Srbije, a podršku pružaju pripadnici opštih i logističkih službi koje obezbeđuju neprekidnost veze, vazdušno osmatranje i javljanje, atomsko-biološko-hemijsko obezbeđenje, transport, ishranu, popunu ubojnim sredstvima, zdravstvenu zaštitu i ispravnost sredstava ratne tehnike.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here