Obeležena 74. godišnjica postojanja Vojnotehničkog instituta

0
57

Svečanim skupom u amfiteatru Vojnotehničkog instituta obeležene su 74 godine postojanja te najznačajnije domaće naučnoistraživačke ustanove u oblasti odbrambenih tehnologija.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević istakao je na svečanosti povodom obeležavanja 74 godine postojanja Vojnotehničkog instituta, značaj te ustanove za celokupan sistem odbrane i podsetio da je, zahvaljujući VTI, više od 1.400 sredstava naoružanja i vojne opreme danas u upotrebi u Vojsci Srbije. Ministar je rekao da su se okolnosti promenile, da živimo u vremenu koje nosi neke nove sadržaje i izazove i ukazao na to da kao država i društvo treba da budemo u toku sa novim svetskim pojavama. On je istakao značaj jačanja Vojnotehničkog instituta, pre svega u kadrovskom pogledu.

U znak priznanja za poslovnu saradnju u protekloj godini, direktor VTI uručio je plakete preduzeću “Prvi partizan” Užice, privrednom društvu Teleoptik-Žiroskopi i kineskoj kompaniji Alit. Takođe, uručena su priznanja i zahvalnice istaknutim pojedincima. Svečanosti su prisustvovali pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić, pomoćnik ministra za budžet i finansije Katarina Pavičić i brojni gosti. U umetničkom delu programa nastupio je Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” pod dirigentskom palicom potpukovnika Igora Mitrovića.

Dan Vojnotehničkog instituta obeležava se u znak sećanja na 1948. godinu kada je nakon oslobođenja zemlje formiran Vojnotehnički institut Jugoslovenske armije, sa ciljem opremanja, razvoja i modernizacije vojske oslanjanjem na sopstvene snage.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here