Rehabilitacioni centar „Duga“ – Coffee house i tribina u Zrenjaninu

0
58

Centar „Duga“ koji se bavi rehabilitacijom zavisnika, u saradnji sa Hristovom Jevanđeoskom crkvom, a povodom meseca borbe protiv bolesti zavisnosti, ovog petka organizuje „Coffee House“ u Zrenjaninu, a iduće subote tribinu čiji je cilj da dokaže da izlaz iz zavisnosti postoji.

Novembar je prema Međunarodnom i Nacionalnom kalendaru zdravlja posvećen borbi protiv bolesti zavisnosti, koje pogađaju sve više ljudi, širom sveta, naročito mlade. Prema najnovijim istraživanjima, najviše je zavisnih od alkohola, čak 90 odsto, potom od kockanja odnosno igara na sreću, dok je na trećem mestu zavisnost od psihoaktivnih supstanci. Rehabilitacioni centar „Duga“ ovog petka u Zrenjaninu organizuje „Coffee house“, druženje na kom će upoznati zainteresovane sa programom koji sprovodi te sa ciljevima i aktivnostima u pružanju pomoći zavisnicima od droge, akohola, kocke i drugih oblika zavisnosti.

Rehabilitacioni centar „Duga“ 19. novembra sa početkom u 18 časova organizuje tribinu o borbi protiv zavisnosti i poručuje “Kada se u to uđe, teško se izlazi, ali izlaz postoji”.

Tokom novembra, meseca borbe protiv zavisnosti radi se na podizanju svesti stanovništva o štetnim efektima droga i mobilisanju celokupnog društva na uključivanje u aktivnosti na suzbijanju njihovog korišćenja. Svaki pojedinac u našem društvu treba da ima bar osnovna znanja i šta su bolesti zavisnosti, koji su njeni modaliteti, koje su opasnosti, kako prepoznati osobu koja je u riziku da postane zavisinik i koja je već postala zavisnik. Samo uz svestrano sagladavanje ukupne problematike moguće je doći do odgovarajućih rešenja i uticati na zaustavljanje, zatim i na smanjivanje stopa oboljevanja stanovništva od bolesti zavisnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here