Čedomir Stojković – Nafte i gasa ima i više nego što treba

0
109

Energetska kriza ne postoji ali postoji finansijska kriza povodom energenata izjavio je advokat Čedomir Stojković i dodao da nafte i gasa ima u svetu i više nego što treba a Katar jedva čeka da uđe na evropsko tržište i da potisne ruski gas i da se na taj način bogati zahvaljujući Evropi.

Evropski komesar za proširenje i susedstvo Oliver Varhelji rekao je da će Evropska unija nastaviti da podržava zemlje Zapadnog Balkana i da će povećati svoja ulaganja, posebno u vreme energetske krize. Varhelji je to rekao u Evropskom parlamentu i pojasnio da je cilj što pre pomoći zemljama Zapadnog Balkana i njihovim građanima koji već plaćaju velike cene energenata. Da li Srbija, u jeku energetske krize, može da očekuje pomoć od Evropske unije pitali smo advokata Čedomira Stojkovića.

O srednjoročnim ulaganjima, Varhelji je rekao da je reč o merama koje će pokriti široke projekte obnovljivih izvora energije, grejanja i šeme za energetsku efikasnost zgrada. Naveo je i da planiraju da izdvoje i više sredstava za područje migracija.“Tu imamo velike pritiske posljednjih godina. EU pozdravlja ljude koji stižu sigurnim rutama, ali za nezakonite ulaske nema mjesta”, rekao je Varhelji. Poručio je da neće ostaviti Zapadni Balkan i da će nastaviti da ga podržavaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here