Sarajevski glumac Feđa Štukan komentarisao je rat u Ukrajini i tom prilikom izjavio da mu je žao što se ljudima bilo gde u svetu dešavaju grozne stvari a svakodnevne vesti na internetu o takvim temama stvaraju ljudima anksioznost.

Bogatu filmografiju Feđe Štukana upotpunjuje uzbudljiva životna priča, koju je preneo na stranice autobiografije „Blank“. Tu je pisao o ratu u Bosni i Hercegovini, boravku na psihijatriji i borbi s drogom i alkoholom. S obzirom na to da je o ratu pisao sa gorčinom pitali smo ga kako komentariše trenutna dešavanja u Ukrajini.

Ni posle osam meseci, kraj rata u Ukrajini se i dalje ne nazire. Poginulo je na desetine hiljada vojnika, mnogi gradovi su uništeni, milioni su postali izbeglice, a izveštaji o užasnim ruskim zločinima su sve veći. Iako je Rusija uspela da zauzme delove teritorije na jugu i istoku zemlje, Ukrajina je pružila snažan otpor i više puta ponižavala trupe ruskog predsednika Vladimira Putina. Uprkos tome, Rusija i dalje ima jake vojne kapacitete na koje može da računa. Napadi ruskih dronova na ukrajinsku energetsku infrastrukturu takođe su se pojačali poslednjih nedelja.