Feđa Štukan o ratu u Ukrajini

0
133

Sarajevski glumac Feđa Štukan komentarisao je rat u Ukrajini i tom prilikom izjavio da mu je žao što se ljudima bilo gde u svetu dešavaju grozne stvari a svakodnevne vesti na internetu o takvim temama stvaraju ljudima anksioznost.

Bogatu filmografiju Feđe Štukana upotpunjuje uzbudljiva životna priča, koju je preneo na stranice autobiografije “Blank”. Tu je pisao o ratu u Bosni i Hercegovini, boravku na psihijatriji i borbi s drogom i alkoholom. S obzirom na to da je o ratu pisao sa gorčinom pitali smo ga kako komentariše trenutna dešavanja u Ukrajini.

Ni posle osam meseci, kraj rata u Ukrajini se i dalje ne nazire. Poginulo je na desetine hiljada vojnika, mnogi gradovi su uništeni, milioni su postali izbeglice, a izveštaji o užasnim ruskim zločinima su sve veći. Iako je Rusija uspela da zauzme delove teritorije na jugu i istoku zemlje, Ukrajina je pružila snažan otpor i više puta ponižavala trupe ruskog predsednika Vladimira Putina. Uprkos tome, Rusija i dalje ima jake vojne kapacitete na koje može da računa. Napadi ruskih dronova na ukrajinsku energetsku infrastrukturu takođe su se pojačali poslednjih nedelja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here