Popust za uštedu struje na oktobarskim računima

0
75

Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Dubravka Đedović uputila je danas poziv građanima da na svojim oktobarskim računima obrate pažnju na popust za uštede u potrošnji električne energije.

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović je precizirala da domaćinstva, koja smanje potrošnju električne energije za pet do 20 odsto, u poređenju sa istim mesecom prošle godine, ostvaruju pravo na popust od 15 odsto, dok će za uštedu električne energije za 20 do 30 odsto umanjenje iznositi 20 odsto. Ministarka je ukazala na to da će se za uštedu veću od 30 procenata obračunavati 30 odsto popusta, podsetivši da je popust na računu iskazan u okviru stavke 6 – popust za racionalnu potrošnju električne energije.

Ona je objasnila da se popust obračunava na osnovu Zaključka Vlade Srbije od 16. septembra, kojim se preporučuje „Elektroprivredi Srbije“ da domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije odobri popust u periodu od 1. oktobra 2022. do 31. marta 2023. godine. Đedović je još jednom apelovala na građane i privredu da se ponašaju odgovorno i racionalno u ovim teškim vremenima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here