Tetkice i domari za subotu najavljuju protest

0
94

Tetkice i domari zaposleni u javnim službama organizuju protest u subotu u podne na kružnom toku na Slaviji.

Nakon jednočasovne blokade kružnog toka na Slaviji domari i tetkice će u subotu, kako je saopšteno, prošetati do Predsedništva gde će biti organizovano obraćanje okupljenima.

Usled promene pravnog mišljenja Vrhovnog kasacionog suda zaposleno pomoćno-tehničko osoblje u javnim službama (bolnice, škole, vrtići, domovi zdravlja i sl.) je došlo u situaciju da moraju da plaćaju parnične troškove u visini od dve-tri njihove mesečne plate. Zaposlene tetkice i domari preko 10 godina primaju minimalac i ne mogu da plate ove visoke parnične troškove jer ću u protivnom doći na ivicu egzistenicije. Ovde je reč o najmanje pet hiljada porodica koje će bukvalno gladovati ako država ne oprosti parnične troškove tetkicama i domarima, stoji u saopštenju.

Kako je navedeno, „s obzirom na to da dosadašnja obraćanja tetkica i domara adresirana na gradonačelnika Aleksandra Šapića, ministra pravde i presvete, Državno i Gradska pravobranilaštva, te na koncu i Predsednika Republike, nisu dala željeni rezultat, niti je pokazana spremnost države da ove troškove oprosti, to su zaposleni odlučili da izađu na ulicu“. Kako su istakli, na protest će doći domari i tetkice iz cele zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here