Damnjan Knežević – Vlast odlično zna ko su Narodne patrole

0
862

Damnjan Knežević iz Narodnih patrola izjavio je da ne sarađuju sa Aleksandrom Vučićem niti sa bilo kim iz vlasti iako vlast odlično znaju ko su Narodne patrole.

Ulicama Srbije kreću se takozvane Narodne patrole. Pojavili su se u februaru 2020, tada još uvek stidljivo. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da ne zna šta su narodne patrole. Damnjana Kneževića smo pitali ko su Narodne patrole i zašto ih vlast ne vidi.

Organizator patrola je inicijativa organizacije „Nema predaje Kosova i Metohije“, koju predvodi Damnjan Knežević, osnivač i nekadašnji potpredsednik Srpskog sabora Zavetnici.   Iz tadašnjeg pokreta, a današnje stranke, izašao je krajem 2014. godine pošto su ga smenili sa mesta potpredsednika, kako je napisao u autorskom tekstu „Zaveti se daju na junačkim grobovima, a ne u političkim govorima“. S angažmanom je nastavio i po izlasku iz Zavetnika, kao govornik i organizator okupljanja protiv NATO pakta, kao i Vidovdanskog protesta 2018. na kojem je potpisivana peticija za zabranu rada političkih nevladinih organizacija, koje se finansiraju iz inostranstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here