Ministar Gašić položio u Kragujevcu kamen temeljac za izgradnju nove zgrade SVS

0
119

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić položio je danas u Kragujevcu kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Uprave za vanredne situacije i Vatrogasno spasilačke brigade u tom gradu, koja će po izgradnji biti jedan od najsavremenijih i najoperemljenijih vatrogasno spasilačkih objekata u Srbiji i od velikog značaja za ceo Šumadijski upravni okrug.

Izgradnja nove zgrade Uprave za vanredne situacije i Vatrogasno spasilačke brigade u Kragujevcu doprineće znatno većoj efikasnosti i bržem reagovanju vatrogasaca u svim vanrednim događajima i u pružanju pomoći građanima. Novi objekat će omogućiti da dve vatrogasno – spasilačke jedinice Kragujevac i Zastava konačno budu na jednom mestu, jedinstveno reaguju sa najsavremenijom opremom, što će dati značajan doprinos većoj bezbednosti svih građana Šumadijskog upravnog okruga.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića ovaj objekat koji je u početnoj fazi gradnje i čiji se završetak očekuje 2024. godine, prostiraće se na 2.700 kvadrata i raspolagati sa 20 vatrogasno spasilačkih vozila. Istakao je da su vatrogasci spasioci u svim godinama koje su za nama bili snažan oslonac građana i nesebično, često ne razmišljajući o sopstvenom životu, bili tu da im pomognu i spasu ih od poplava, zemljotresa, požara, ali i spremni da uskoče u svakoj prilici kao što su to činili tokom korone. Dodao je da popunjenost vatrogasaca spasioca mora biti stopostotna i da će u narednom periodu akcenat biti na popuni ljudstva, modernizaciji opreme i vozila.

„Ja sam tu da vam pomognem, da vam budem na usluzi za sve što vam je potrebno. Na vama je da radite i preventivno kako bi ste ljudima ukazali na sva rizična ponašanja koja mogu izazvati katastrofalne posledice“, kazao je ministar Gašić i zahvalio gradu Kragujevcu koji je prepoznao značaj izgradnje jednog ovako važnog objekta i naglasio da je upravo to primer dobre saradnje policije i lokalne samouprave za dobrobiti svih njenih građana. Polaganju kamena temeljca za izgradnju nove zgrade Uprave za vanredne situacije i Vatrogasno spasilačke brigade prisustvovali su predstavnici grada Kragujevca i Sektora za vanredne situacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here