Obeležena 80. godišnjica lista „Dnevnik“

0
69

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se danas na svečanoj akademiji povodom obeležavanja jubileja, 80. godišnjice „Dnevnika“, najstarijeg dnevnog lista u AP Vojvodini, istakavši da je upravo „Dnevnik“ jedini dnevni list na srpskom jeziku i na ćiriličkom pismu u Pokrajini.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je prisustvovao svečanoj akademiji povodom obeležavanja 80. godišnjice lista „Dnevnik“ ocenio je da je današnji jubilej veliki dan za novinarstvo u našoj zemlji, ali i za sve koji žive u Novom Sadu i Vojvodini.

Glavni i odgovorni urednik Nada Vujović osvrnula se na preteču današnjeg „Dnevnika” – list „Slobodna Vojvodina“ – koji je, kako je navela, nastao u jeku stradanja u Vojvodini i Evropi, kada je grupa entuzijasta i boraca za slobodu rešila da krene u borbu pisanom rečju, koju su platili svojim životima.

Direktor „Dnevnika“ Dušan Vlaović rekao je da je list nastao u vreme najvećeg rata koji je čovečanstvo videlo. „Preživeli smo razna iskušenja i opstali 80 godina. Ovo je istorijski dan za ′Dnevnik′“, izjavio je Vlaović i najavio da je u pripremi otvaranje elektronske prodavnice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here