Vučić – Oproštajna poseta ambasadora Grčke

0
36

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Grčke Jorgosa Diakofotakisa i zahvalio mu na posebnom doprinosu koji je, tokom ambasadorskog mandata, dao odnosima dveju zemalja. 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je odlazećem ambasadoru Grčke Jorgosu Diakofotakisu izrazio zahvalnost na podršci Grčke evropskom putu Srbije, kao i na doslednoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i pomoći u zaštiti suštinskih državnih i nacionalnih interesa. On je naglasio da Grčka uživa veliko poštovanje srpskog naroda, čije vekovne veze i prijateljstvo sa grčkim narodom odlikuju bliskost i čvrstina. Predsednik Vučić i ambasador Diakofotakis su izrazili nadu da će razvoj srpsko-grčkih odnosa biti nastavljen na obostranu korist i kroz dobru praksu održavanja sednica Visokog saveta za saradnju Srbije i Grčke.

Dvojica sagovornika su izrazili očekivanje da u narednom periodu bude povećana ekonomska saradnja dveju zemalja, kao i da ojačaju saobraćajne i veze u oblasti energetike. Predsednik Vučić je ambasadoru Diakofotakisu poželeo mnogo uspeha na novoj odgovornoj dužnosti u diplomatskoj službi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here