Mirović na Prvom forumu održivog investiranja na Zapadnom Balkanu

0
67

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se danas na Prvom forumu održivog investiranja na Zapadnom Balkanu, koji se održava u Narodnoj banci Srbije.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je na Prvom forumu održivog investiranja na Zapadnom Balkanu izjavio da u razvijenim zemljama korporacije i investitori sve više ulažu u obnovljive i čiste izvore energije, koji predstavljaju budućnost, ali i šansu za ekonomski rast, posebno kada se sve to posmatra iz perspektive budućeg neizbežnog iscrpljivanja rezervi fosilnih goriva. Pored podrške Razvojnom fondu Vojvodine da pokrene proces akreditacije kod Zelenog klimatskog fonda, značajna je i podrška za osnivanje ′Zelenog navigatora Zapadnog Balkana′, kao regionalne platforme za održivost privatnog i javnog sektora“, rekao je Mirović dodajući da će Pokrajinska vlada i ubuduće biti pouzdan partner u ovoj oblasti.

Guvernerka Jorgovanka Tabaković izrazila je zadovoljstvo što je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović inicijator ideje da se organizuje ovaj forum i dodala da je reč o  odgovornom i postepenom pristupu održivom finansiranju koje je NBS započela još 2021. godine, uključujući se u mrežu finansijskih institucija koje se bave zelenim finansiranjem.

U partnerstvu sa Narodnom bankom Srbije i Evropskom investicionom bankom, poslovna asocijacija „Zeleni navigator Zapadnog Balkana“ predstavlja osnovne principe koroporativne transformacije ka klimatski neutralnom poslovanju sa primerima dobre prakse iz domena prehrambene industrije, logistike, finansijskih i digitalnih usluga, kao i usluga u vezi s prometom nekretnina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here