Otvoren 53. Međunarodni sajam turizma

0
71

Ovogodišnji, 53. Međunarodni sajam turizma, koji je izdvojen iz Sajma lova i ribolova, održava se od 17. do 19. novembra na Novosadskom sajmu i posvećen je receptivnom turizmu u regionu, sa ciljem regionalnog predstavljanja ponude udaljenim turističkim tržištima i dovođenja stranih turista, ali i intenziviranja regionalnih turističkih migracija. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Crna Gora.

Muzičkim numerama u izvedbi Hora Gimnazije ,,Jovan Jovanović Zmaj“ i Klape ,,Castel Nuovo“ iz Crne Gore, počelo je svečano otvaranje Međunarodnog sajma turizma na kom se obratio pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević. Učesnici svečanog otvaranja – generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goran Đurović, ministar turizma i omladine Husein Memić i pokrajinski sekretar Ivanišević istovremenim prislanjanjem šaka na interaktivni LED ekran i zvanično su otvorili ovu manifetsaciju. Oni su zatim obišli štandove izlagača, počev od Crne Gore, Turističke organizacije Grada Novog Sada, Turističke organizacije Vojvodine, pojedinih gradova i opština, preko predstavnika privatnog sektora, pa sve do izložbenog paviljona Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam u Hali „Master“, gde je održana konferencija za medije.

Preko 250 učesnika iz 14 zemalja pokazatelj je koliko je važno ulagati u oblast turizma i ugostiteljstva i koliko su turistički poslenici željni kreiranja ponude i pokretači inicijativa kako bi se turistička infrastruktura sve više razvijala. Brojna i raznovrsna ponuda izlagača, B2B poslovni susreti i veče namenjeno nagrađivanju najboljih u svom poslu, samo su deo programa koji očekuje posetioce ovogodišnjeg Sajma turizma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here