Vučić i ministar unutrašnjih poslova Republike Angole – Unapređenje bilateralnih odnosa

0
68

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ministra unutrašnjih poslova Republike Angole Euženija Sezara Laborinja, sa kojim je razgovorao o unapređenju bilateralnih odnosa i pitanjima od obostranog interesa.

Ministar Laborinjo je predsedniku Vučiću preneo pozdrave i uručio poruku predsednika Lourensa, sa željom da odnosi dveju zemalja dobiju novi impuls. Uzvrativši pozdrave, predsednik Vučić je izrazio nadu da će predsednik Lourenso uskoro posetiti našu zemlju. „Srbija ostaje posvećena negovanju dobrih odnosa sa prijateljskim zemljama, koje smo tokom istorije dugo gradili kroz međusobno uvažavanje i razumevanje i u najtežim vremenima“, istakao je predsednik i dodao da je Srbija posebno zahvalna Angoli na principijelnom stavu i doslednoj podršci našim stavovima o Kosovu i Metohiji. Ministar Laborinjo je rekao da u Angoli pomno prate situaciju u našem regionu i preneo da će uvek podržavati Srbiju po pitanju KiM.

Posebna tema razgovora bile su aktivnosti u okviru obeležavanja 100. godišnjice rođenja prvog predsednika Angole Agostina Neta, koji je u našoj zemlji poštovan kao istorijska ličnost koja simbolizuje duh borbe za slobodu i nezavisnost, vrednosti koje predstavljaju temelj i naše zemlje. Sagovornici su se saglasili da postoji obostrani interes za unapređenje nedovoljno razvijene ekonomske saradnje, kao i drugih vidova saradnje. Predsednik je poručio da ga posebno raduje što je, u okviru posvećenosti Srbije daljem jačanju saradnje u oblasti prosvete, u toku prijavljivanje studenata iz Angole za projekat „Svet u Srbiji 2022/23

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here