Vladan Vukosavljević – Cene su u većem porastu nego što to zvanični podaci govore

0
72

Inflacija je veoma opasna stvar, nagriza društveno tkivo i ekonomiju i ugrožava standard stanovništva izjavio je bivši ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević komentarišući izjavu ministra finansija Siniše Malog da Srbija ima pune rafove i robne rezerve.

 Srbija ima pune rafove, pune robne rezerve, kontrolisane cene životnih namirnica, subvencije za poljoprivredne proizvođače u doba najveće krize i pritom je zadržala ekonomsku stabilnost, a podizanje PDV-a ne bi bila dobra mera, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali. Kako komentariše ovu izjavu Siniše Malog i da li je situacija zaista tako optimistična pitali smo Vladana Vukosavljevića.

Siniša Mali je pojasnio da ne misli da je povećanje PDV-a, a smanjenje akciza dobra mera budući da bi, kako je ocenio, takav potez pogurao inflaciju. „Ne želimo to da radimo, želimo da kroz nepromenjenju stopu PDV-a sačuvamo standard građana Srbije“, rekao je Mali i istakao da ne postoji način da se ovaj porez podigne bez istovremenog povećanja inflatornih očekivanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here