Srđan Nogo – Jovanjica je državni projekat

0
105

Afera ,,Jovanjica 1’’ nije onakva kakvom nam je predstavljaju, doneće se zakon kojim se legalizuje marihuana i samim tim se postupak obustavlja i niko neće biti osuđen rekao je bivši poslanik Srđan Nogo odgovarajući na pitanje kakav ishod suđenja očekuje u pomenutom postupku.

U Beogradu je nastavljeno suđenje u postupku „Jovanjica 1“, u kojem se sudi prvo-optuženom Predragu Koluviji, vlasniku poljoprivrednog dobra na kojem je pronađena najveća plantaža marihuane.Tačno tri godine javnost u Srbiji dobija različite informacije o poljoprivrednom dobru Jovanjica. Dok optužnica vlasnika tereti da je organizovao kriminalnu grupu koja je na imanju proizvela 1,6 tona marihuane, Predrag Koluvija ostaje pri tvrdnji da je uzgajao industrijsku konoplju i da mu se sve ostalo namešta. Kakav ishod suđenja očekuje pitali smo Srđana Noga.

Glavni pretres u postupku Jovanjica 1 počeo je saslušanjem dva svedoka, Matije Petkovića kontrolora u firmi Organic Control System koja izdaje sertifiate za organske proizvode, kao i Brankice Šušnjar radnice na rasadima na poljoprivrednom gazdinstvu Jovanjica. Nakon saslušanja svedoka advokat Predraga Koluvije Svetislav Bojić tražio je da se hitno kao svedok pozove Tomislav Radovanović, načelnik službe za specijalne istražne metode, kako bi dao iskaz o manipulisanju Koluvijinim telefonom koji je bio oduzet radi sudskog veštačenja. Naredno ročište zakazano je za 22. decembar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here