Borko Stefanović – „Ujedinjeni“ predali predlog za uvođenje sankcija Rusiji

0
67

Poslanik Stranke slobode i pravde i predsednik skupštinskog Odbora za spoljne poslove Borko Stefanović izjavio je danas da je poslanička grupa “Ujedinjeni” zvanično predala predlog rezolucije o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije, naročito u pogledu restriktivnih mera prema Rusiji, ocenjujući da je to pitanje opstanka Srbije i njene budućnosti.

Poslanik Stranke slobode i pravde i predsednik skupštinskog Odbora za spoljne poslove Borko Stefanović je na konferenciji za novinare u parlamentu rekao da se Srbija nalazi u neugodnom međunarodnom položaju, imajući u vidu da je jedina zemlja, kandidat za članstvo u EU koja, kako kaže, nije uvela sankcije Rusiji.

Navodeći da je danas stigla vest o realnoj opasnosti u vezi sa blokadom fondova EU prema Srbiji ukoliko ne usaglasi svoju spoljnu politiku, Stefanović je poručio da Srbija ne sme ponovo biti izolovana i da se nađe sa pogrešne strane “virtuelnog Berlinskog zida”.

Stefanović je rekao da je o ovome obavestio druge stranke proevropske orjentacije koje imaju identičan stav i da očekuje njihovu podršku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here