Brnabić – Zahvalnost Rumuniji na principijelnom stavu povodom pitanja KiM

0
45

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Bukureštu s predsednikom Vlade Rumunije Nikolaeom Ćukom, ocenivši tom prilikom da dve zemlje nastavljaju da jačaju sveukupnu bilateralnu saradnju i političke odnose.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na sastanku sa predsednikom Vlade Rumunmije Nikolaeom Ćukom navela da je cilj i da se ekonomska saradnja dveju zemalja podigne na još viši nivo, dodavši da će se raditi na projektnom povezivanju i povezivanju privrednih komora dveju zemalja. Premijerka je naglasila da Srbija veoma ceni i zahvalna je Rumuniji na principijelnom stavu povodom pitanja Kosova i Metohije. Mir i stabilnost su naš cilj, poručila je ona i dodala da se nada skoroj poseti premijera Rumunije Nikolaea Ćuka Srbiji.

Predsednica Vlade nastavlja posetu Bukureštu učešćem na Minhenskom sastanku lidera na temu „Stabilna veza: Promovisanje povezanosti Zapadnog Balkana”, koji se održava u okviru predstojeće Minhenske bezbednosne konferencije. Minhenski sastanci lidera su poseban format Minhenske bezbednosne konferencije, koji okupljaju oko 50 zvaničnika na visokim pozicijama kako bi razgovarali o aktuelnim izazovima i međunarodnoj bezbednosnoj politici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here