Milan Milenković – Igre Beograda i Prištine

0
181

Žalbu Fudbalskog saveza Kosova zbog zastave sa natpisom „Nema predaje“ u svlačionici srpskih reprezentativaca novinar Milan Milenković opisao je kao igru koju igraju i Beograd i Priština, a koju je on opisao kao igranje pejntbola dok narod misli da su meci pravi.

Fudbalski savez Kosova podneo je žalbu FIFA zbog, kako su naveli, “agresivnog ponašanja” reprezentacije Srbije. Žalbu su podneli zbog, kako tvrde, postavljanja zastave na kojoj je, kako kažu, “prikazano Kosovo u bojama Srbije” i natpisom “Nema predaje”, za koju navode da se nalazila u svlačionici srpskih fudbalera pre utakmice Srbija-Brazil u okviru Svetskog prvenstva. Ovaj navodni akt FSK nazvao je “šovinističkim”, te poručio da tome nije mesto na sportskoj priredbi, a “još manje u objektima u kojima se održava najveći događaj svetskog fudbala”. FSK je od FIFA zatražio hitno sankcionisanje radnji koje, kako navode, “šire mržnju među narodima i protivne su ljudskim vrednostima”. Kako komentariše ovaj događaj pitali smo novinara Milana Milenkovića.

„Licemerno je što je Svetska fudbalska organizacija pokrenula disciplinski postupak protiv reprezentacije Srbije zbog toga što je u našoj svlačionici na Svetskom prvenstvu u Kataru okačena zastava na kojoj je prikazana teritorija Kosova i Metohije, uz poruku – Nema predaje“ rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao „Zamislite da Ukrajina kaže “Krim je Ukrajina, nema predaje”. Da li bi neko kaznio i izbacio Ukrajinu?“. Dačić je rekao i da UN nisu priznale Kosovo te da je Srbija međunarodno priznata država i članica UN, sa Kosovom i Metohijom kao njenim delom. „Šta je tu nešto što nije u skladu sa međunarodnim pravom i što je uvredljivo? Ovo je pokazatelj koliko nema principa već ima dvostrukih standarda i aršina“ smatra Dačić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here