Svetsko prvenstvo u fudbalu – Srbija-Kamerun 3:3

0
86

Fudbalska reprezentacija Srbije igrala je samo 3:3 protiv Kameruna, ispustivši dva gola prednosti u Dohi. “Orlovi” su ugrozili plasman u nokaut fazu Svetskog prvenstva jer iz prva dva meča imaju samo jedan bod. U trećem kolu Srbija će igrati sa Švajcarskom, koju će morati da pobedi da bi prošla dalje, ali samo u slučaju da Švajcarci izgube od Brazila.

Posle poraza od moćnog Brazila u prvom kolu, reprezentativcima Srbije u meču protiv Kameruna bio je neophodan pozitivan rezultat za prolaz u nokaut fazu Mundijala u Kataru. Drugi meč Srbije na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru doneo je mnogo uzbuđenja – „orlovi” su najpre imali inicijativu i stvarali šanse, ali je Kamerun poveo, da bi u poslednjih nekoliko minuta prvog poluvremena srpski tim napravio preokret.

Prvi gol na meču postigao je Žan Šarl Kasteleto u 28. minutu posle kornera i to u trenutku kada je Srbija imala inicijativu. „Orlovi” su prethodno već u prvih 15 minuta napravili dve velike šanse – Aleksandar Mitrović je prvo pogodio stativu, a potom i sa samo nekoliko metara šutirao pored gola. A onda preokret – prvo je gol postigao Strahinja Pavlović u 45. minutu, da bi Sergej Milinković Savić u 48. doneo prednost. Početkom drugog poluvremena sjajna akcija Srbije, lopta je išla od noge do noge, da bi je Aleksandar Mitrović prosledio u mrežu za 3:1. Kamerun je ponovo uneo dramu u meč u 64. minutu kada je Vinsent Abubakar izbegao ofsajd zamku, što je potvrdila i video tehnologija, i lobovao Vanju Milinkovića Savića. Samo dva minuta kasnije novi šok – 3:3. Ponovo su Kamerunci izbegli loše postavljen ofsajd odbrane Srbije. Erik Čupo Moting je doneo afričkoj ekipi izjednačenje.

Srbija je u prvom meču poražena od Brazila, a Kamerun od Švajcarske, zbog čega je za obe reprezentacije neophodan pozitivan rezultat za prolaz u nokaut fazu. „Orlovi” u narednom meču igraju protiv Švajcarske u petak, a Kamerun protiv Brazila.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here