Miroslav Parović – O dešavanjima na mostu u Šapcu – godinu dana kasnije

0
74

Komentarišući dešavanja na mostu u Šapcu koja su se dogodila pre godinu dana, Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta je rekao da narod više nema isti entuzijazam ni energiju jer su u međuvremenu razni političari rastočili tu energiju koja je postojala.

Prošlo je godinu dana od batinjanja na mostu u Šapcu. Batinaši još uvek nisu odgovarali, a građani se i dalje vuku po sudovima. U međuvremenu ombudsman je posle godinu dana ustanovio da je policija postupala zakasnelo, nesavesno i neefikasno. Kakav ishod u ovom slučaju očekuje pitali smo Miroslava Parovića iz Narodnog slobodarskog pokreta.

U postupku kontrole nad radom MUP-a Srbije, zaštitnik građana je ustanovio da je policija u Šapcu načinila više propusta, usled kojih “nije na vreme sprečeno teže narušavanje javnog reda i mira i izvršenje više krivičnih dela”, a što je imalo za posledicu “lake i teške telesne povrede kod više građana, kao i imovinsku štetu na većem broju vozila”. S tim u vezi, Zaštitnik je MUP-u naložio da pokrene disciplinske postupke protiv policijskih službenika koji su postupali po pozivima građana, kao i da ga izvesti o ishodu navedenih postupaka, navodi se u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here