Dušan Janjić – Vučić je u boljoj poziciji nego Kurti

0
45

Dušan Janjić, osnivač Fonda za etničke odnose, odgovarao je na pitanje ko je u boljoj poziciji, Vučić ili Kurti, i tom prilikom rekao da je trenutno Vučić jer pitanje Kosova još uvek nije završeno dok Kurti ima samo jednu opciju a to je priznanje, iako do toga neće doći.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da ako Kurti kaže da je za njega pitanje statusa Kosovo završeno, da je i za njega a li da on to bazira na važnijim dokumentima. Podsetimo, premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da je za njega pitanje statusa Kosova završeno presudom Međunarodnog suda pravde. Prema Vučićevim rečima, Kurti se poziva na sve što mu odgovara, a ne na ono što mu ne odgovara i na to ima samo jedna odgovor a to je da se ne vraćamo u prošlost. Ko je u boljoj poziciji – Vučić ili Kurti pitali smo osnivača Foruma za etničke odnose Dušana Janjića?

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je da povodom nastavka pregovora sa Prištinom “nema previše nade, već ima strah od budućih događaja”. Nekadašnji specijalni izaslanik za dijalog u Trampovoj administraciji Ričard Grenel rekao je da se pregovori Beograda i Prištine raspadaju, jer se Stejt dipartment dogovara sa Evropljanima, a kada njima prepustite da vode – dobije se mnogo priče, a malo akcije. Grenel je istakao i  da je neophodno da “američki lideri povedu” i da imaju poverenje obe strane. Za Aljbina Kurtija Grenel kaže da odbija sve ideje, te da nije od koristi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here