Bojan Torbica – Kurti ima svoj rok trajanja

0
63

Aljbin Kurti je političar koji ima svoj rok trajanja, prvi rok je istekao pre par godina a sada je dobio popravni ali očigledno da ne može da nauči jednu veliku političku lekciju koja znači da mora da se razvija mir u regionu izjavio je potpredsednik Pokreta socijalista i narodni poslanik Bojan Torbica.

Premijer Kosova Aljbin Kurti ocenio je da mir i bezbednost u Evropi ne osporava samo Srbija, već i Rusija, koje iako nemaju zajedničke granice, “imaju zajedničke ciljeve, jer na države gledaju kroz etnička sočiva, jer ne veruju u vrednosti demokratije”. Prema njegovim rečima, Kosovo traži dobrosusedske odnose sa Srbijom i “spremno je da pruži ruku zemlji koja je izvršila genocid nad Kosovom, ako su spremni da spuste pesnicu”. Šta misli o Kurtijevoj izjavi pitali smo potpredsednika Pokreta socijalista i narodnog poslanika Bojana Torbicu.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je u Beogradu da svi sporazumi postignuti u dijalogu Beograda i Prištine moraju da budu primenjeni i ukazao na potrebu da se dve strane hitno koncentrišu na pregovore radi postizanja konačnog sporazuma o normalizaciji odnosa. “Potrebno je da strane ulože maksimalnu energiju kako bismo došli do pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa. EU je odlučna da radi sa Prištinom i Beogradom na postizanju sporazuma”, kazao je Žiofre.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here