Vodovod i kanalizacija Zrenjanin – Radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže u Maloj Americi

0
57

U utorak 29. novembra JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin započelo je radove na rekonstrukciji dela kanalizacione mreže u Maloj Americi, odnosno u ulici Đorđa Stratimirovića na potezu između ulica Rade Končara i Stevice Jovanovića. Zbog izvođenja radova promenjen je režim saobraćaja za motorna vozila.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin u utorak 29. novembra započelo je radove na rekonstrukciji dela kanalizacione mreže u gradskom naselju Mala Amerika, odnosno u ulici Đorđa Stratimirovića, na potezu između ulica Rade Končara i Stevice Jovanovića.

U pitanju je rekonstrukcija 100 metara fekalne kanalizacione mreže koja obuhvata zamenu postojećih dotrajalih cevi novim, izgradnju pripadajućih šahtova, kao i novih priključaka za objekte na pomenutoj deonici. Radovima na zameni postojeće kanalizacione mreže novom u susednoj ulici, ulici Stevice Jovanovića, koji su završeni pre nešto manje od tri godine, otklonjen je glavni uzročnik havarija na fekalnoj kanalizacionoj mreži i sporadičnog izlivanja otpadnih voda u naselju Mala Amerika i omogućeno je nesmetano prikupljanje i odvođenje otpadnih voda u ovom gradskom naselju. Završetkom radova u ulici Đorđa Stratimirovića, koji su planirani da traju naredne dve nedelje, dodatno će se ojačati sistem prikupljanja i odvođenja otpadnih voda u celom naselju Mala Amerika i sprečiti mogućnost da zbog dotrajalosti mreže dođe do pojave većih havarija i curenja na fekalnoj kanalizacionoj mreži.

Zbog potrebe izvođenja radova za saobraćaj motornih vozila biće zatvorena ulica Đorđa Stratimirovića do ulica Rade Končara i Stevice Jovanovića. Mesto izvođenja radova je obeleženo odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom, a saobraćaj motornih vozila odvija se alternativnim pravcima. Pešacima je omogućen prolaz ulicom Đorđa Stratimirovića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here