Obeležavanje 18 godina postojanja Novog optimizma 8. decembra u Beogradu, 10. decembra u Zrenjaninu

0
47

Pokret Novi Optimizam i Građanske inicijative održali su konferenciju za medije na kojoj su najavili događaje planirane u decembru, a povodom 18 godina postojanja Novog Optimizma i obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava. Događaji će biti organizovani 8. decembra u Beogradu i 10. decembra u Zrenjaninu.

Na konferenciji na kojoj je najavljen program obeležavanja 18 godina postojanja Novog optimizma i Međunarodnog dana ljudskih prava govorili su Maja Stojanović, izvršna direktorka Građanskih inicijativa, Branislav Grubački Guta, osnivač Novog Optimizma i Marija Dakić iz Novog Optimizma. Marija Dakić je posebno naglasila višegodišnju saradnju ove dve organizacije.

Osnivač Novog optimizma Branislav Guta Grubački takođe je govorio o saradnji sa Građanskim inicijativama, kao i o dolasku Novog optimizma u Beograd. Ovogodišnji dobitnik „Povelje Dušan Mitrović“ za Dobar primer novog optimizma je Udruženje građana Kudes, za prognanu a slobodnu Nušićijadu. Maja Stojanović iz Građanskih inicijativa govorila je o slobodi okupljanja, udruživanja i informisanja, koje će biti tema na oba događaja. Ona je naglasila da se mora dati potpuno poverenje ljudima koji nešto rade i koji su aktivni.

Obeležavanje 18. godina postojanja Novog optimizma i Međunarodnog dana ljudskih prava biće organizovano tokom dva dana. 8. decembra u beogradskom Dorćol Platzu biće uručeno priznanje „Povelja Dušan Mitrović“ za Dobar primer Novog Optimizma organizaciji KudeS iz Ivanjice, a biće uručena i priznanja borcima za očuvanje „tri slobode“ – okupljanja, udruživanja i informisanja. Nakon ovog događaja biće održana svirka legendarne grupe Vampiri. Za 10. decembar planirane su celodnevne aktivnosti, čiji će centralni događaj biti u u zrenjaninskom Hotelu „Vojvodina“ gde će biti uručeno priznanje Heroji građanskog aktivizma beogradskoj inicijativi Pravo na vodu. Najavljen je i veliki broj učesnika na oba događaja, među kojima su Rodoljub Šabić, Maša Mileusnić, Hrvoje Zovko, Draža Petrović, Nenad Jelenković, Marija Dakić, Petar Janjatović, Željko Bodrožić, Peca Popović, bubnjari Dragoljuba Đuričića, Zdenko Kolar itd.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here