Bratislav Jugović – Nemačko-francuski predlog za Kosovo je za našu stranu neprihvatljiv

0
98

Nemačko-francuski predlog za Kosovo je za našu stranu neprihvatljiv ali uvek treba da pregovaramo i najvažnije je da imamo mir rekao je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Bratislav Jugović.

Priština će u daljem toku dijaloga sa Beogradom insistirati na razgovoru o opštem okviru sporazuma i “novom predlogu EU”, rekao je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti. “Smatram da je poslednji predlog dobra osnova za dalje razgovore. Vidim u njemu tekst zasnovan na vrednostima”, ukazao je on govoreći o nemačko-francuskom predlogu, koji on naziva predlogom EU podržanom od Vašingtona, Berlina i Pariza. Kako komentariše nemačko-francuski predlog pitali smo člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke Bratislava Jugovića.

Predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer rekao je u Skoplju da cela Evropska unija ima interes da dođe do normalizacije odnosa Srbije i Kosova i da se raduje jer nemačko-francuski predlog sada ima uspeh i prihvata se. To bi moglo da ohrabri strane kojih se tiče. Da produže da sarađuju na ovom polju“, rekao je Štajnmajer na zajedničkoj konfereociji za novinare sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim. Nemački predsednik je time odgovrio na novinarsko pitanje da li misli da je francusko-nemački predlog dobra polazna osnova za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here