Miša Vacić – Srbiji je svaki novac dobrodošao ukoliko nije uslovljen

0
50

Srbiji je svaki novac dobrodošao ukoliko nije uslovljen jer Srbija nije na prodaju rekao je predsednik Srpske desnice Miša Vacić odgovarajući na pitanje koliko Srbiji znači novac iz EU. Dodao je i da je važnije razgovarati sa Zapadom o odšteti koju su učinili našoj zemlji.

Poslanici Evropskog parlamenta usvojili su rezoluciju kojom se zemljama članicama EU preporučuje da napredak u pregovorima sa Srbijom uslove ne samo uvođenjem sankcija Rusiji, već i vidljivim napretkom u reformama. Zahteva se i preispitivanja pretpristupnih bilateralnih i EU fondova za našu zemlju i projekata koji se iz njih finansiraju. Koliko Srbiji znači novac iz EU pitali smo predsednika Srpske Desnice Mišu Vacića?

Rezolucija Evropskog parlamenta mogla se i očekivati imajući u vidu politički kontekst. Bez obzira što nije obavezujuća, svakako je odraz dominantnog stava prema Srbiji – rekla je Sonja Biserko, predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava i dodala da Srbija nije ni svesna kako je njeno odbijanje da uvede sankcije Rusiji stvorilo nepovoljan odnos prema Beogradu, posebno u zemljama kao što su Poljska i pribaltičke zemlje. „Beograd je do sada računao da će pristup evropskim fondovima ostati na snazi ali očigledno to može i da se ospori, što za Srbiju znači gubitak 200 miliona evra godišnje“ istakla je Biserko.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here