Goran Kovačević – O razlozima prodaje većinskog udela u Gomexu

0
190

Predsednik Nadzornog odbora kompanije Gomex Goran Kovačević govorio je o razlozima prodaje većinskog udela u Gomexu i tom prilikom rekao da je želeo pomoć i u finansijskom i u konsultativnom smislu nekoga ko ima veliko iskustvo.

Investicioni fond CEECAT Capital je preuzeo većinski udeo u Gomeksu – maloprodaji prehrambenih proizvoda u Srbiji. Gomex je osnovao 1997. godine u Zrenjaninu Goran Kovačević, a kroz razvoj trgovine uspešno je od 2007. godine prodro u region Vojvodine kao i Centralne Srbije. U Gomexu radi oko 2.500 zaposlenih. Investicija u Gomex je prva investicija CEECAT Capitala u Srbiji, a paralelno sa ovim fond je otvorio novu kancelariju u Beogradu. Zbog čega je odlučio da proda većinski udeo u Gomexu ovom investicionom fondu i kako će se Gomex nadalje razvijati pitali smo Gorana Kovačevića, predsednika Nadzornog odbora kompanije Gomex.

GOMEX d.o.o. trgovinska kompanija sa sedištem u Zrenjaninu. Rezultati postignuti od osnivanja 1995.godine svrstali su nas u regionalne lidere u oblasti veleprodaje i maloprodaje. Danas je GOMEX moderna maloprodajna mreža fokusirana na robu široke potrošnje, koncept svežih proizvoda i format komšijskih radnji. Prodavnice su raspoređene na teritoriji cele Srbije. Trenutno u sastavu GOMEX trgovinskog lanca posluje preko 230 maloprodajnih objekata, sa prosečnom veličinom od 250m². Lokacije radnji su veoma atraktivne i birane su tako da budu u neposrednom komšiluku potrošača.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here