Ivan Pajović – Pitanje sporta je takođe i političko pitanje

0
36

Pitanje sporta je takođe i političko pitanje smatra doktor ekonomskih nauka Ivan Pajović i dodaje da ukoliko Rusija bude izbačena iz takmičenja to će biti dokaz da na svetu ne postoji ravnopravnost zemalja.

Ruski sportisti i ruske reprezentacije još uvek su pod sankcijama zbog rata u Ukrajini. To znači da nacionalni tim “zbornaja komande” ne može da nastupi ni u kvalifikacijama, ali ni na velikim takmičenjima. To je posebno naljutilo Fudbalski savez u Rusiji čija se liga igra regularno, ali klubovi ne mogu u evropska takmičenja. Francuski L’Ekip prenosi informaciju da Rusija ozbiljno razmatra da se pridruži azijskoj zoni, tačnije da njihova fudbalska reprezentacija napusti UEFA. Da li je opravdano ukidati mogućnost nadmetanja sportistima Rusije zbog dešavanja u Ukrajini i da li će Rusija dobro postupiti ukoliko napusti UEFA-u pitali smo doktora ekonomskih nauka Ivana Pajovića.

Rusija, navodno, ne bi u Aziji imala sankcije i mogla bi igrati kvalifikacije za Mundijal 2026. godine. Na tom Svetskom prvenstvu, gde su domaćini SAD, Kanada i Meksiko, gledaćemo prvi put 48 reprezentacija, a dodatna mesta su dobile i azijske ekipe. Rusija bi već početkom naredne godine trebala da preda zahtev za promenu konfederacije, što bi svakako moglo uzdrmati evropski sport jer bi putem fudbala mogli krenuti i ostali sportski savezi u Rusiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here