Vladimir Gajić – Nezavisni sud i slobodni mediji su u direktnoj vezi

0
98

Nezavisni sud i sloboda štampe su u direktnoj vezi ali mi nemamo nezavisni sud pa zbog toga nemamo ni slobodnu štampu smatra potpredsednik Narodne stranke i advokat Vladimir Gajić.

Stevan Dojčinović, urednik KRIK-a, koji je osuđen po tužbi bivšeg šefa BIA Bratislava Gašića zbog vesti sa suđenja kriminalnoj grupi Zorana Jotića Jotke, ocenjuje da ta presuda šalje “jako lošu poruku – da novinari nisu više slobodni da izveštavaju, morate da birate i da pazite šta ćete preneti”. Dodaje i da je Gašić posebno zaštićen i da je on izgleda “čovek koji uvek dobije na sudu”. Da li sloboda medija zavisi i od pravosuđa pitali smo advokata Vladimira Gajića.

Na sajtu Ministarstva pravde na kome može da se prati tok sudskih predmeta objavljena je informacija da je doneta osuđujuća presuda. Razlozi zbog kojih je sudija Petričević Milisavljević osudila KRIK još nisu poznati, kao ni koliko novca treba da plati Gašiću pošto presuda još nije stigla u redakciju. Gašić je tužio KRIK u maju prošle godine i tražio da mu se isplati pola miliona dinara zbog navodne povrede časti i ugleda zbog vesti sa suđenja kriminalcu Zoranu Jotiću Jotki. KRIK je u vesti preneo ono što se dešavalo u sudnici – kao dokaz pušteni su prisluškivani razgovori u kojima jedan od optuženih kaže da Jotić ne mora da brine za svoju bezbednost jer je „Gašić kod njega na kazanu“ – izraz koji u kriminalnim krugovima znači da jedna osoba dobija novac od druge.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here