Branko Pavlović – Srbija neće uvesti sankcije Rusiji

0
165

Srbija ne treba i neće uvesti sankcije Rusiji smatra advokat Branko Pavlović. Pored toga dodao je i da usaglašavanje Srbije sa spoljnom politikom EU je nemoguće jer EU nema svoju spoljnu politiku već je to politika Amerike.

Poslanik Stranke slobode i pravde i predsednik skupštinskog Odbora za spoljne poslove Borko Stefanović izjavio je da je poslanička grupa “Ujedinjeni” zvanično predala predlog rezolucije o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom Evropske unije, naročito u pogledu restriktivnih mera prema Rusiji, ocenjujući da je to pitanje opstanka Srbije i njene budućnosti. Kako komentariše ovaj predlog i da li bi Srbija trebala da uvede sankcije Rusiji pitali smo advokata Branka Pavlovića.

Srbija se nalazi u neugodnom međunarodnom položaju, imajući u vidu da je jedina zemlja, kandidat za članstvo u EU koja nije uvela sankcije Rusiji. Ako Srbija ostane jedina država na evropskom kontinentu, osim Belorusije i Turske, koja nije uvela bilo kakve restriktivne mere prema Rusiji i njenom rukovodstvu, dolazimo u realnu opasnost da će se preko 10.000 firmi u Srbiji naći u težem položaju, da ćemo ugroziti skoro 60 odsto trgovinske razmene sa državama EU, a da ne govorimo o skoro 300.000 radnih mesta”, naveo je Borko Stefanović. On je rekao i da je predlog rezolucije predao na Odboru za spoljne poslove i predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću sa zahtevom da se što pre zakaže sednica parlamenta na kojoj bi se o tome raspravljalo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here