Dačić sa generalnim sekretarom Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju

0
66

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa generalnim sekretarom Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC) Lazarom Komaneskuom o aktuelnoj situaciji unutar te organizacije.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i generalni sekretar Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC) Lazar Komanesku su razmotrili mogućnosti da, u duhu dobre saradnje i konstruktivnosti, dođe do prevazilaženja postojećih izazova, a posebno u vezi sa pitanjem predsedavanja.

Dačić je ponovio spremnost Srbije da, kao i do sada, kroz svoj aktivni angažman unutar BSEC, doprinese rešavanju svih pitanja od značaja, uključujući pitanje predsedavanja Organizaciji u 2023. godini, istakavši u tom smislu neophodnost dijaloga i saradnje svih njenih članica.

Komanesku je izrazio zahvalnost na konstruktivnom stavu Srbije, i naglasio da je Sekretarijat Organizacije spreman da u bliskim konsultacijama sa našom stranom dođe do konstruktivnih rešenja, kao i da je vraćanje BSEC njenim izvornim aktivnostima u interesu svih njenih članica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here