Akcije dobrovoljnog davanja krvi – najpotrebnije 0 i A krvna grupa

0
21

Crveni krst Zrenjanin u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi organizovaće tokom naredne nedelje tri akcije dobrovoljnog davanja krvi. Trenutno su najpotrebnije 0 i A krvna grupa kao i sve negativne krvne grupe.

Zbog izrazito smanjenih zaliha krvi, Crveni krst  Zrenjanin u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine organizuje tokom naredne nedelje tri akcije dobrovoljnog davanja krvi, u sledećim terminima: ponedeljak 12. decembar u Perlezu,  u periodu od 10.00 do 14.00 časova, četvrtak, 15.  decembar  u prostorijama mesnih zajednica na Bagljašu, u periodu od 8.00 do 12.00 časova

Na inicijativu maturanata Medicinske škole, u utorak, 13. decembar 2022. godine, u periodu od 9.00 do 12.00 časova u prostorijama Medicinske škole biće održana i  tradiciconalna akcija dobrovoljnog davanja krvi za maturante zrenjaninskih srednjih škola.

Rezerve svih krvnih grupa su na minimumu, ali su trenutno najpotrebnije 0 i A krvna grupa, kao i sve negativne krvne grupe. Svaka jedinica krvi je dragocena. Iz Crvenog krsta Zrenjanin apeluju na sugrađane da u ovim pretprazničnim danima nastave tradiciju humanosti i da se odazivaju na akcije dobrovoljnog davanja krvi u što većem broju, jer samo zajedničkim angažovanjem će biti obezbeđen kontinuirani priliv jedinica krvi za sve pacijente i krv će uvek čekati pacijente, a ne pacijenti krv. Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju svi zdravi sugrađani, koji imaju između 18 i 65 godina života i više od 50 kg težine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here