Milan Dumanović – O prijavi koju je protiv njega podnela BIA

0
80

BIA je podnela krivičnu prijavu zbog izazivanja panike protiv potpredsednika Novog policijsko sindikalnog saveza Milana Dumanovića. Upitan da prokomentariše pomenutu prijavu ali i suđenje, Dumanović je rekao da da očekuje da bude oslobođen jer se ne može suditi za nešto što se nije desilo.

Suđenje policijskom službeniku Milanu Dumanoviću je u Trećem osnovnom sudu u Beogradu odloženo zbog opravdanog odusustva postupajućeg sudije. Kako je Danasu rekao Dumanović, po njega je na adresu na kojoj je prijavljen došla policijska patrola sa ciljem da ga privede na glavni pretres. U trenutku kada je patrola došla po njega, on se kako navodi, već nalazio na putu ka sudu sa svojim braniocem. Postupak pred Trećim sudom vodi se zbog optužbi da je počinio krivično delo izazivanje panike. Kako komentariše odlaganje suđenja i kakva su očekivanja od glavnog pretresa pitali smo potpredsednika Novog policijsko sindikalnog saveza Milana Dumanovića.

Krivičnu prijavu protiv Dumanovića podnela je Bezbednosno-informativna agencija nakon što je u aprilu prošle godine gostovao u emisiji Utisak nedelje. U navedenoj emisiji Dumanović je između ostalog istakao da “SNS i BIA dele pare od droge”, čime je prema navodima prijave počinio delo izazivanje panike i nereda za koje je zaprećena zatvorska kazna u rasponu od šest meseci do pet godina. Naredni glavni pretres zakazan je za 21. decembar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here