Milan Ćulibrk – O izgradnji Nacionalnog stadiona

0
27

Cena budućeg Nacionalnog stadiona u Surčinu porasla je sa najavljenih 250 miliona evra na 900 miliona i mislim da tu nije kraj rekao je glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk komentarišući izgradnju pomenutog stadiona kao i zaduživanje Srbije po tom pitanju.

Glavni urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk izjavio je da će troškovi izgradnje Nacionalnog stadiona u Surčinu od prvobitno planiranih 250 miliona evra skočiti na – 900 miliona. „Utvrdili smo da postoje nekoliko stavki koje su u vezi sa Nacionalnim stadionom u Surčinu. Predsednik nam je tvrdio da će koštati 250 miliona evra. U jednoj stavci u budžetu se daje saglasnost da država odobri zaduženje od 350 miliona evra. A onda, na drugom mestu, daje se odobrenje državi da se zaduži za još jedan kredit, za infrastrukturu oko stadiona, od 190 miliona evra. To je 540 miliona evra“, kaže on i dodaje da tu nije kraj zaduživanjima. Da li je Srbiji zaista potreban Nacionalni stadion u Surčinu kao i pomenuto zaduživanje pitali smo Milana Ćulibrka.

Plan nacionalnog stadiona, koji je izradio Urbanistički zavod Beograd, bio je predstavljen na javni uvid građanima do 30. oktobra 2021. godine. Na 119 hektara, pored stadiona koji će se prostirati na 32 hektara, nalaziće se sportska akademija, sportski muzej, izložbeni prostor i galerije, zdravstveni centar, ali i poslovni i kancelarijski prostor, kongresni prostor, prodavnice suvenira i sportske opreme, tržni centar, saloni zabave, restorani i kafeterije. Za sada nije poznat tačan datum početka izgradnje kompleksa, ali se 2025. godina pominje kao krajnji rok.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here