Bojan Torbica – Svedoci smo da je Aljbin Kurti prekršio sve dogovore

0
87

Svedoci smo da je Aljbin Kurti u poslednje vreme prekršio sve dogovore i sve ono što je u proteklih deset godina Srbija uspela da dogovori izjavio je potpredsednik Pokreta socijalista i narodni poslanik Bojan Torbica.

Izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da Kosovo mora da ispuni zahteve Zapada o zameni registarskih tablica i o formiranju Zajednice srpskih opština, a smatra da je Beogradu jasno da je povlačenje Srba iz kosovskih institucija beskorisno. Eskobar je ocenio da je trenutna situacija na severu Kosova prilično opasna, nakon što su lokalne institucije ostale bez srpskih službenika. Kakva je po njegovom mišljenju trenutna situacija na Kosovu pitali smo potpredsednika Pokreta socijalista i narodnog poslanika Bojana Torbicu.

Odluka o formiranju Zajednice srpskih opština na Kosovu će biti implementirana, izjavio je specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar na onlajn konferenciji u organizaciji Atlantskog saveta. On je rekao da je to jedna od obaveza u okviru dijaloga Srbije i Kosova pod pokroviteljstvom Evropske unije. “To je pravno obavezujuća odredba. Ona je pravno obavezujuća za Srbiju, za Kosovo i za EU i upravo zbog toga što podržavamo dijalog, to je i naša obaveza. Tako da da, trebalo bi da bude implementirana i biće implementirana”, rekao je Eskobar.On je rekao da se nada da će Vlada u Prištini to “videti kao mogućnost” i ukazao na to da postoje modeli u Evropi koji omogućavaju kolektivna prava za manjine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here