Miša Vacić – Nasilje je vid slabosti, neophodno je vratiti porodično vaspitanje

0
53

Komentarišući nasilje nad profesorima i vršnjačko nasilje, predsednik Srpske desnice Miša Vacić je rekao da je nasilje vid slabosti i da je neophodno da se vrati porodično vaspitanje.

Advokat i član “Nove da se struka pita” Milan Đurić ocenio je da je vršnjačko nasilje i nasilje nad profesorima posledica dugogodišnje pogrešne politike koja se vodi u vaspitno-obrazovnom sistemu u Srbiji. “Ono se manifestuje razvlašćivanjem profesora koji više u odnosu na učenike nemaju na raspolaganju bilo kakve mehanizme kojima bi mogli da utiču na njihovo ponašanje, kao i ukidanje svakog vida sankcija prema učenicima-nasilnicima”, naveo je Đurić u saopštenju. On je naglasio da profesorima treba vratiti zakonske mogućnosti da bi mogli na adekvatan način da uče svoje đake. “Da promovišemo sadržaje i politiku koja će kod đaka stvarati osećaje empatije, razumevanja i solidarnosti, te da naše mlade mnogo više slušamo, razumemo i sa njima razgovaramo”, naveo je Đurić. Kako komentariše vršnjačko nasilje ali i nasilje nad profesorima pitali smo predsednika Srpske desnice Mišu Vacića.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da se uvodi nulta tolerancija na nasilje u školama i nada se da će isključenje dvojice učenika iz Tehničke škole u Trsteniku, zbog incidenta sa profesorkom, biti prekretnica u borbi protiv nasilja u školama. “Takođe, očekujem da ovo neće biti sezonska borba protiv ove pošasti, već da će na duži rok celo društvo – svi resori Vlade, roditelji, nastavnici, biti ujedinjeni i usmereni na ovaj posao”, rekao je Ružić. Naveo je da, uprkos svemu, neće dozvoliti da se baca “tamna senka” na prosvetni sistem, u kome od predškolskog do fakultetskog nivoa ima milion i 100.000 dece.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here