Miroslav Parović – Rat u Ukrajini je najteži rat koji se vodio od II svetskog rata

0
46

U Ukrajini se dešava jedan težak i brutalan rat i to je najteži rat koji se vodio od Drugog svetskog rata naovamo i po obimu i po intenzitetu izjavio je Miroslav Parović iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izjavio je da se glavni grad Ukrajine sprema za sve i da se razmatra i evakuacija stanovnika. Kličko je zamolio svakog građanina Kijeva da uzme u obzir različite scenarije i bude spreman, pošto, kako je naveo, podaci vojske pokazuju da ruske snage planiraju da nastave napade na infrastrukturu Ukrajine. Istakao je da vlasti Kijeva čine sve da spreče potpuni prekid u snabdevanju strujom, ali da je važno shvatiti da se mora pripremati za sve. Kako komentariše dešavanja u Ukrajini pitali smo Miroslava Parovića iz Narodnog slobodarskog pokreta.

Rusija početak mirovnih pregovora za okončanje napada na Ukrajinu uslovljava priznanjem ruske aneksije ukrajinskih teritorija. Kremlj je poručio da je otežavajuća okolnost to što Zapad ne želi priznati “nove teritorije” anektirane od Ukrajine.Rusko izjašnjavanje je usledilo nakon što je američki predsednik Džo Bajden 1. decembra izjavio da je spreman za susret s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.Bajden je kao uslov za to istakao da Putin mora pokazati spremnost da se iznađe način da se završi rat u Ukrajini. Ovo je izjavio nakon susreta s francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Beloj kući. Makron je kazao da su se usaglasili da od Ukrajinaca neće tražiti da pristanu na kompromis koji im nije prihvatljiv.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here