Nemanja Šarović – Vučić privodi kraju prljavi posao koji obavlja po nalogu Zapada

0
105

Očigledno je da Vučićeve gazde sa Zapada dolaze da bi on ispunio ono zbog čega su ga i doveli na vlast i da žele da prljavi posao koji je obavljao prethodnih deset godina završi suštinskim priznanjem Kosova, smatra predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanja Šarović. 

Posetom američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara najpre Prištini, a zatim i Beogradu počinje teška nedelja pritisaka na Srbiju koju je najavio predsednik Aleksandar Vučić. Nakon “zagrevanja” sa SAD, slede posete predstavnika Nemačke, Francuske i Evropske unije u subotu 17. decembra. Šta je cilj ovih poseta i kako gleda na njih pitali smo predsednika pokreta ,,Ljubav, vera, nada’’ Nemanju Šarovića.

Eskobar je tokom drugog dana posete Prištini, izjavio da SAD „kategorički odbijaju i uopšte ne podržavaju“ mogućnost povratka srpskih snaga na teritoriju Kosova. Povodom Vučićeve izjave da će Beograd u četvrtak zatražiti od misije Kfor odobrenje povratka srpskih snaga na Kosovo, Eskobar je kazao da ne očekuje da do toga dođe i dodao da Kosovo ima „veoma čvrste bezbednosne garancije od SAD“. „Očekujemo ostvarivanje sporazuma o Zajednici srpskih opština i i napredak u prihvatanju francusko nemačkog plana“, izjavio je Eskobar u Prištini, posle razgovora sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem. Tenzije na severu Kosova su povećane otkako su predstavnici Srba 5. novembra napustili kosovske institucije. Glavni putevi na severu Kosova su blokirani, a preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije moguće preći ni peške.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here